23/1/16

Recentment hem tingut l’oportunitat d’escoltar, per part de les seves autores, una primera part dels treballs finals de Postgrau d’enguany.

Per completar la formació, els i les alumnes han d’elaborar un document original, sobre una temàtica relacionada amb els continguts del postgrau que sigui d’interès per l’estudiant però també pel sistema de protecció en el seu conjunt. Les recomanacions europees emfatitzen que els aspectes investigats a la universitat puguin ser  transferits a la societat; així doncs, es valora especialment la innovació i l’aplicabilitat d’allò desenvolupat, que formen part dels criteris d’avaluació d’aquests treballs.

L’Alícia Checa  va exposar un seguit de recomanacions per fer millor l’acollida en els centres del sistema de protecció dels infants i adolescents amb trastorn de l’espectre autista, , prenent com a base la seva expertesa en el treball amb aquest perfil de nens i nenes i la seva formació de base psicològica. 


La Carmen Redondo va presentar una revisió sobre com s’està fent l’abordatge dels conflictes en els centres del sistema de protecció i com les pràctiques restauratives es poden – progressivament – introduir en la pràctica dels equips eductius.


 Finalment, la Lourdes Gómez va compartir l’experiència d’haver implementat un taller de ioga al centre on treballa i els resultats obtinguts; va mostrar com aquesta tècnica li ha permès donar resposta a algunes de les necessitats que presentaven els nens i nenes que van decidir participar en el taller realitzat.


Tots tres temes molt interessants, que de ben segur, van ajudar a les persones assistents a la defensa a revisar les pròpies pràctiques en els centres de treball. Estem treballant per facilitar-vos l’accés als treballs, per si els voleu consultar en el repositori de la UB.   
   

I com no, esperem amb moltes ganes la defensa de la resta de treballs, que es realitzarà a l’Abril. Us mantindrem informats/ades,  perquè s’estan treballant temes molt interessants que segur contribuiran a repensar l’atenció en els centres del sistema de protecció!
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario