6/3/15

LA SESSIÓ JURÍDICA


 Dies 13 i 14 de febrer de 2015



Tot i que és el cap de setmana de carnestoltes   i el dissabte és el dia dels enamorats ve tothom a classe... Ningú ve disfressat... jo tampoc. 
Em disposo a donar la classe amb esperit d'infondre   la idea de que el dret no és antipàtic ni avorrit i que per contra és una eina per a la nostra feina com a professionals del sistema de protecció a la infància i l’adolescència.
Comencem amb un breu recorregut per l’evolució de la normativa, per passar a estudiar el sistema de serveis socials que tenim i la xarxa de protecció a la infància i l’adolescència.
Entrem en conceptes de dret civil com són la potestat parental i la seva suspensió o privació, la tutela, la guarda
Continuem el viatge entrant de ple amb els conceptes de risc, desemparament i  estudiant el circuit de protecció.
També treballem el procediment que se segueix per arribar al desemparament i les mesures de protecció de l’infant desemparat.
Per finalitzar estudiem quin és el contingut de la guarda, quina responsabilitat assumeix el guardador i quins són els drets i deures dels infants i els adolescents que es troben acollits en centres.
Anem alternant la teoria amb un seguit de treballs i casos pràctics per ajudar a entendre els conceptes.
S’acaba la sessió. Han estat dos dies molt intensos. La concentració i dedicació  ha estat màxima. Els i les alumnes han participat molt a classe i han il·lustrat amb situacions que es troben a la pràctica diària els conceptes que s’anaven donant.
Tots plegats ens hem guanyat un merescut descans.
Crec que ha valgut la pena l’esforç que hem fe tots plegats.
Em consideraré molt satisfeta si he m aconseguit que l’esforç d’aquests dies hagi  deixat una espurna de coneixement que serveixi de llavor  per despertar la inquietud de saber més i aprofundir en l’àmbit jurídic.

Tot i que molts sabem que hi ha moltes lleis i que sovint no es compleixen i això ha sortit en les classes i els debats que hem mantingut, és cert que tenir   clar el marc legal que emmarca la nostra actuació no només ens dona seguretat en la nostra fenia, si no que també ens dona argumentari per fer valer els drets del nen  i la nena  enfront de tercers i això, si que val la pena!
Eulàlia


No hay comentarios:

Publicar un comentario