23/1/15

Diari de la primera jornada. La funció dels centres

El primer dia de Postgrau hem començat per intentar emmarcar l'encàrrec que tenen els centres de protecció a la infància a Catalunya i la seva funció.

Hem vist entre tots una notícia que va sortir a la premsa sobre un incident en un centre i de seguida com els mitjans de comunicació transformàven el que era un incident aïllat d'una persona en una imatge del que es fa a tots els centres, de manera negativa, fins i tot oscurantista.

Hem fet una revisió als principis que emmarquen la pràctica educativa  en aquests centres i com aquests principis es poden visualitzar en les diferents actuacions de la vida amb els infants i adolescents. Això ho hem treballat en grups.

El debat ha estat intens, sembla que no es tenen molts espais de debat entre professionals de diferents centres i esperem que aquest postgrau contribueixi a un "compartir" experiencies i dubtes diferents.

Per finalitzar aquesta primera jornada, els dibuixos. Cada participant ha reflectit en un dibuix aspectes, més o menys simbòlics, del que representava per a cada un, un centre. Desprès els hem exposat i hem analitzat entre tots alló que projectava cada imatge.

Una primera jornada intensa, un grup molt ric.

Ens emportem moltes preguntes, debats oberts, com ha de ser.

Continuarà...........


Ana Avellaneda

No hay comentarios:

Publicar un comentario