15/7/15

LA SORTIDA. TREBALLAR, CONVIURE, RIURE i calor.

El cap de setmana del 4 i 5 de juliol hem gaudit d’un temps compartit entre alumnes i professors del Postgrau a Sant Martí de Sesgueioles.

Dissabte, després d’esmorzar, va començar la presentació, per part dels alumnes del disseny dels seus treballs finals de postgrau, així, un per un, perfectament cronometrats van anar fent les seves exposicions, amenitzades pel  Roger i el Sera, per, tot seguit, poder passar a recollir les aportacions verbals i per escrit de la resta de companys i companyes i de tot el professorat. Aquesta segona part era l’objectiu principal de la presentació, el poder recollir, a l’equador del postgrau, totes les aportacions que els podien ajudar en la realització del treball final.

Així, va anar passant el dissabte i tots vam poder escoltar, molt atentament, el que els alumnes anaven presentant-nos  al voltant de temàtiques tan interessants com el procés d’emancipació dels nois i noies dels centres, l’abordatge dels trastorns mentals des de la vessant educativa, el procés d’acollida en centres d’infants i adolescents amb trastorn mental, la intervenció educativa amb infants que han patit maltractament físic i abús sexual, l’abordatge dels aprenentatges escolars als centres a partir de la gamificació, el ioga amb adolescents als centres, el treball amb les famílies al CRAE, l’animació sociocultural en els centres, les pràctiques restauratives, la mà esquerra com a eina de l’educador, un projecte d’autonomia a un CRAE, el treball de preparació domèstica per a l’autonomia dels adolescents, el treball educatiu a través de l’art i el disseny de l’espai d’aprenentatges escolars en un centre. Diferents temes o, en alguns casos, diferents enfocaments d’un mateix tema, però, amb un element comú que els uneix a tots, un nivell molt alt.


D’aquesta manera, satisfets i cansats, vam arribar a la nit, on tots ens vam relaxar i gaudir del regal que dos dels alumnes, el Jesús i la Carmen ens havien preparat amb dos preciosos vídeos que recollien diferents moments de la vida als seus centres.

I després una nit plena de diversió, sorpreses, música, proves, balls i riures, molts riures.

Diumenge ens vam despertar amb una nova aventura pel davant, de la mà del Roger vam visitar un espai on els cavalls eren els protagonistes i, de la seva mà, ens vam endinsar en el seu món, en el seu territori on, tots nosaltres  érem els nouvinguts, sentim-nos estranys, descol·locats, amb pors (alguns més que d’altres), mentre els cavalls s’apropaven i s’allunyaven a nosaltres, despertant-nos diferents emocions, mentre el Roger ens preguntava sobre el què podien sentir els nens quan, com ara nosaltres, arribaven al nou món que era el centre. Tot una mica ràpid pels 40 graus que ens van caure a sobre.

Un cap de setmana fantàstic, meravellós on hem treballat molt, hem rigut més, ens hem emocionat, hem passat molts nervis i on, sobretot, s’ha produït una connexió màgica entre tots els que allà estàvem.




Gràcies a tot@s per haver-ho fet possible!!!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario